Zapytaj eksperta

Newsletter

Strona główna

Aktualna zawarość koszyka

Twój koszyk jest pusty

Kwas tłuszczowy DHA grupy omega-3 może chronić zdrowe komórki nerwowe i niszczyć komórki nowotworowe.

Zdrowie Odpornosc Mlodosc Serce Jak stwierdzili badacze kwas dokozaheksaenowy (DHA) z grupy omega-3, buduje, chroni i wzmacnia komórki nerwowe a jednocześnie włącza procesy prowadzące do obumierania komórek nowotworowych. Badania epidemiologiczne pokazują, że DHA jest niezmiernie ważny w zapobieganiu nowotworom. Co więcej, wykazuje działanie toksyczne (niszczące) dla komórek nowotworowych.

DHA wbudowując się w błony komórek nerwowych decyduje o sprawności działania całego systemu nerwowego. Propaguje wytwarzanie substancji chroniących mózg a ogranicza powstawanie substancji szkodliwych. Stwarza środowisko niepodatne na uszkodzenia nerwowe. Zapobiega powstawaniu komórek złośliwych, czyli takich, w których nastąpił deficyt DHA.

Spadek poziomu DHA w organizmie człowieka jest niedopuszczalny. Każdy jego deficyt powstały w wyniku złych przyzwyczajeń żywieniowych to świadome i nieuchronne narażanie siebie na chorobę. DHA ratuje nasze życie.

Jedyna rada aby zapobiec niedoborom DHA grupy omega-3 to spożywać ryby morskie codziennie i uzupełniać dietę najwyższej jakości olejami rybimi, dostarczającymi co najmniej 400 mg DHA dziennie a dodatkowo zawierającymi min. 600 mg EPA (kwas eikozapantaenowy). EPA i DHA wspólnie tworzą najsilniejszą naturalną kompozycję lipidów prozdrowotnych, nie do zastąpienia w żaden inny sposób.

 
« Zobacz poprzedni artykuł Zobacz następny artykuł »

Osoby czytające ten artykuł czytały również:

Uwaga

Ta strona jest przeznaczona dla specjalistów!

Zgodnie z Rozporządzeniem Komisji (UE) Nr 432/2012 z dn. 16 maja 2012 oraz Rozporządzeniem nr 1924/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 20 grudnia 2006r. z uwagi na zawarte na stronie wyniki badań, treść tej strony przeznaczona jest dla lekarzy, farmaceutów, dietetyków i osób zawodowo zajmujących się żywieniem.

Strony firmy MARINEX zawierają rzetelne informacje, oparte na wynikach badań naukowych przeprowadzanych głównie u ludzi, dotyczące roli jaką pełni odżywianie w funkcjonowaniu organizmu człowieka.