20 lat badań naukowych nad ratowaniem zdrowia i życia Organizmu Człowieka

  • 44 wieloośrodkowe badania naukowe u Pacjentów   • 51 ekspertyz i opinii naukowych   • 5 000 pisemnych opinii Pacjentów

Dieta śródziemnomorska i oleje rybie ratują życie w walce z chorobami nowotworowymi.

ZASTOSOWANIE KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA-3 W LECZENIU RAKA PŁUCA

Badanie opisuje przypadek 78 letniego człowieka, u którego wykryto złośliwy nowotwór płuc. Wykrycie raka w takim stadium bardzo źle rokowało na przeżycie pacjenta. Pacjent świadomie odmówił konwencjonalnej chemioterapii. Zamiast tego diametralnie zmienił swoją dietę i zaczął spożywać 15 g kwasów tłuszczowych omega-3 (kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA)) dziennie. Ograniczył spożycie kwasów tłuszczowych omega-6. Podstawą jego diety stały się ryby, warzywa, owoce i oliwa z oliwek.

W wyniku stosowania przez okres trzech lat takiej ilości kwasów tłuszczowych EPA+DHA omega-3 dziennie skany płuc wykazały całkowity zanik guzów w obydwu płucach. Dodatkowo należy dodać, że cholesterol całkowity, cholesterol LDL i HDL, oraz inne parametry mierzone przez cały okres kuracji były prawidłowe.

 

MODYFIKUJÄ„CY WPŁYW DUÅ»YCH DAWEK PREPARATU OLEJU Z WÄ„TROBY REKINA NA POLARYZACJĘ LIMFOCYTÓW T I FUNKCJĘ NEUTROFILII KRWI

Zdrowie Odpornosc Mlodosc Serce Przez 30 dni grupa 13 zdrowych osób spożywała olej z wątroby rekinów głębinowych BioMarine®570 zawierający szlachetne lipidy (skwalen, alkiloglicerole i kwasy omega-3), w ilości 250 mg oleju na kg masy ciała dziennie. Jak do tej pory jest to najwyższa zastosowana na świecie ilość oleju rybiego. Stosowanie takiej ilości BioMarine®570, spowodowało silny wzrost potencjału układu immunologicznego. Dowiedziono, naturalna i nabyta odporność stają się zdecydowanie sprawniejsze. Modyfikacja parametrów odporności dała całkowity jej wzrost o 135%, a dodatkowo poziom antyoksydacyjny osocza krwi wzrósł o 20%, co ma znaczący ochronny wpływ na nasz organizm przeciwko bakteriom, wirusom i nowotworom.

 

"KOBIETY NORWESKIE I RAK" OLEJ Z WÄ„TROBY DORSZA A PRZEÅ»YCIE WŚRÓD PACJENTEK Z RAKIEM PŁUCA

Badanie przeprowadzone przez naukowców w Norwegii dotyczyło sprawdzenia wpływu oleju z wątroby dorsza na przeżycie pacjentów po zdiagnozowaniu nowotworu. W badaniu wzięło udział 68 tyś. norweskich kobiet ze zdiagnozowanym rakiem przede wszystkim piersi, jelita grubego oraz płuca. Naukowcy stwierdzili jednoznacznie, że codzienne stosowanie oleju z wątroby dorsza przez okres jednego roku przed diagnozą i w czasie terapii zmniejszało ryzyko zgonu u pacjentów z rakiem płuc aż o 44%.

 
« Zobacz poprzedni artykuł Zobacz następny artykuł »

Uwaga

Ta strona jest przeznaczona dla specjalistów!

Zgodnie z Rozporządzeniem Komisji (UE) Nr 432/2012 z dn. 16 maja 2012 oraz Rozporządzeniem nr 1924/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 20 grudnia 2006r. z uwagi na zawarte na stronie wyniki badań, treść tej strony przeznaczona jest dla lekarzy, farmaceutów, dietetyków i osób zawodowo zajmujących się żywieniem.

Strony firmy MARINEX zawierają rzetelne informacje, oparte na wynikach badań naukowych przeprowadzanych głównie u ludzi, dotyczące roli jaką pełni odżywianie w funkcjonowaniu organizmu człowieka.